Mijn naam is Martha de Potter-Peelen. Moeder van 3 zoons waarvan een zoon met down syndroom. Voordat ik kinderen kreeg, werkte ik al met de prachtige doelgroep mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb mij een tijdje gericht op de zorg voor mijn gezin maar werk alweer 8 jaar met heel veel liefde met deze doelgroep. Ik heb jaren voor een grote zorgorganisatie gewerkt, waar ik veel geleerd heb, nu ga ik verder binnen mijn eigen onderneming. Nabijheid, betrokkenheid en de passie om iets moois te creëren waardoor mensen in hun kracht gezet worden zijn mijn drijfveren. Daarnaast wil ik ook collega’s binnen de zorg ondersteunen in hun werk met deze doelgroep.

Na mijn opleiding voor Sociaal Pedagogisch Werker (MBO) ben ik doorgegaan met de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO) Al tijdens deze opleiding ben ik gaan werken met deze doelgroep. Ik werkte op woon- en dagbestedingslocaties. De hulpverlening heeft vele kanten en ik ook. Ik ben verder gaan leren als counselor en heb uitstapjes gemaakt naar de jeugdzorg, alwaar ik mij gespecialiseerd heb in rouw en verliesverwerking bij kinderen en binnen de ouderenzorg als cliënten contactpersoon bij het klachten bureau, waar ik een opleiding heb gedaan voor mediaton en conflictbemiddeling. Binnen ZorgSamen-Almere richt ik mij op de begeleiding van en voor mensen met een beperking, maar de ervaring die ik in de loop der jaren heb opgedaan neem ik mee.

“Het is mijn missie om een bijdrage te leveren aan een mooiere wereld voor mensen met een beperking. Dat doe ik binnen ZorgSamen-Almere, maar ook bij Stichting ABRI.”